We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % la produsele selectate OBȚINE UN COD DE REDUCERE

DIY: Cum să atârni o imagine pe perete?

26. 02. 2024

În primul rând, gândește-te bine din timp unde vrei să atârni imaginea ta. Este, de asemenea, important să decizi dacă vei atârna o singură imagine sau un grup de imagini una lângă alta. În orice caz, măsoară întâi peretele și apoi marchează poziționarea dorită a imaginilor pe hârtie (sau marchează direct cu creionul pe perete). Fii atent să atârni imaginile la nivelul ochilor – nu vrei să le privești mereu în sus. Dacă ai un asistent, cere-i să te ajute să țină imaginea în timp ce te uiți dacă este la înălțimea dorită și arată bine.

Cum să fixezi imaginea

Ciocan și cuie

A atârna o imagine pe perete folosind ciocanul și cuiele este cea mai veche și mai des întâlnită modalitate de a face acest lucru. Dacă ești priceput cu ciocanul și vrei să te asiguri că imaginea va sta corect într-un singur loc, alege această opțiune. Cu toate acestea, dacă vrei să atârni o imagine mare și grea, un cui mic nu va fi suficient. În acest caz, folosește un diblu – acesta va asigura susținerea fără probleme chiar și a unui tablou greu de câteva kilograme.

Agățătoare pentru imagini

Dacă dorești doar să atârni poze mici și ușoare sau te întrebi cum să o faci “fără să distrug peretele”, agățătoarele noastre “ușor de pus/ușor de scos” vor fi alegerea potrivită pentru tine. Oricine le poate bate cu ciocanul în perete și poți schimba arta de pe perete după cum dorești. Și când vrei să muți imaginea, poți scoate cu ușurință agățătoarea de pe perete și pur și simplu o poți pune în altă parte. Această opțiune reprezintă cel mai blând mod de a monta imaginea fără găurire.

Șine de susținere și sfori

În cazul în care imaginea ta are deja cârlige pe partea din spate. Vei avea nevoie doar de șine de susținere și de sfori sau curele de agățat. Fixează banda de lemn sau metalică pe perete și pur și simplu atârnă imaginea folosind sforile, care trec prin acele cârlige de pe partea din spate a acesteia.

Atârnarea unei imagini pas cu pas

1)    Găsește centrul imaginii

Dacă știi deja unde vrei să atârni imaginea, încearcă să marchezi linia verticală centrală folosind un metru. Desenează un semn vizibil în locul în care vrei să bați cuiul. Nu îți fă griji în privința peretelui, poți șterge ușor semnul cu o radieră.

2)    Găsește uneltele pentru a fixa imaginea în loc

Acum du-te și ia-ți ciocanul și cuiele, mașina de găurit și șuruburile sau cârligele adezive și fixează poza în locul pe care l-ai marcat anterior. Ți-e teamă că peretele s-ar putea crăpa în timp ce bați cuiul? Folosește bandă adezivă și formează o cruce folosind 2 straturi – astfel, peretele va fi protejat mai bine. În cazul în care optezi pentru șuruburi, găurește mai întâi un orificiu mic și apoi înșurubează șurubul.

3)    Atârnă imaginea

Atârnă o imagine pe perete și asigură-te că este fixată corect și rămâne la locul ei. De asemenea, verifică dacă este agățată drept și apoi dă-i drumul. Pentru a te asigura că imaginea este într-adevăr dreaptă, folosește nivela cu bulă – dacă bula rămân în centrul nivelei, ai reușit!

Acum ar trebui să fii expert în atârnarea de imagini. Îți dorim mult succes!

Imagini pe pereteEuropostersDecorează-ți viața

Din anul 1999, Europosters este unul dintre cei mai mari furnizori de postere, fototapete, artă murală și produse licențiate din Cehia precum și din toată Europa. Oferim o selecție vastă de postere cu filme, jocuri sau sporturi, de toate dimensiunile, precum și o selecție variată de cadouri originale pentru fanii adevărați Star Wars, Harry Potter, de benzi desenate sau ai întregii familii Warner Bros. Știm că figurinele, puzzle-urile, cănile și hainele sunt cele mai bune cadouri pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau interese. Dar dacă ești fan al designului interior, atunci te afli în locul potrivit! Imprimăm zilnic fototapete, ilustrații, fotografii și reproduceri de artă și le livrăm în peste 25 de țări pentru a ne face clienții fericiți.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (doar în engleză)

Luni – Vineri ǀ  8:00–18:00

 

© 1999–2024 Europosters. Toate drepturile rezervate.

Top