We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Descoperă cele mai bune oferte din această săptămână: CĂLĂTORII reducere -20 % ×

The Beatles, Queen, Kiss…descoperă poveștile din spatele numelui formației!

28. 03. 2019

Nu este simplu să alegi un nume pentru un copil sau pentru un câine. Dar mai ales pentru o formație! Ca să îi dai un nume copilului te poți inspira din literatură, în cazul unei formații nu este atât de ușor. Cum au găsit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison sau Ringo Starr numele lor de insectă? Dar ce înseamnă AC/DC? Hai să aflăm împreună!

“Când aveam 12 ani, am avut o viziune, am văzut un om pe o plăcintă în flăcări și a spus “Ești un Beatles cu ‘a’,” și chiar suntem.”

Iată ce a răspuns John Lennon în timpul unui interviu la această întrebare eternă. Fanii care cunosc stilul de viață al celor de la Beatles nu vor găsi această explicație atât de improbabilă – acei domni erau obișnuiți cu drogurile, dar mai târziu, John Lennon a adăugat o altă versiune mai oficială.

Când Beatles se aflau la începutul carierei, ei erau mari fani ai cântărețului Buddy Holly și a formației sale The Crickets. În acea perioadă, era obișnuit ca trupele să aibă nume lungi. Dar ei au vrut să fie originali, prin urmare au ales un nume scurt ”Beatles”. Cei care sunt buni la gramatică știu că ortografia ar fi ”Beetles”. Să fi fost ei atât de slabi la gramatică? Deloc. Este un joc de cuvinte. Când John și prietenii lui erau în căutarea unui nume potrivit, au fost sigur că trebuia să conțină cumva cuvântul ”beat”. Prin urmare, au ajustat cuvântul ”beetle”. Era vorba de ”beat” – ritm! 😊

”Cu ani în urmă, m-am gândit la numele `Queen`… Este doar un nume, dar bineînțeles este foarte regal și suna minunat… Este un nume puternic, foarte universal și imediat…”

Cei care au văzut filmul Bohemian Rhapsody știu că trupa lui Brian May și Roger Tylor a fost numită mai întâi ”Smile” și Freddie Mercury era doar fanul lor. Dar bineînțeles, el a venit cu ideea să schimbe numele formației din Smile în Queen și nu s-a consultat cu nimeni înainte de lansarea primului album. Deci abia de pe coperta albumului ceilalți membri ai formației au aflat cum se numeau.  May și Taylor nu au protestat niciodată deoarece au știut că Freddie nu va accepta nici o obiecție datorită caracterului său neînduplecat. De ce Queen? În acea perioadă, cuvântul era folosit în Anglia pentru a denumi un homosexual sau impostor. Mercury a susținut că i-a venit întâmplător ideea acestui nume, dar toate asemănările cu personalitatea lui să fie oare doar o coincidență?

”Dar Kiss?”

Mulți au crezut că numele KISS a fost creat ca un acronim de la ”Knights in Satan’s Service”, cu toate acestea, nu este adevărat. Paul Stanley, unul dintre membri fondatori, și-a dorit un nume ambiguu. La începutul anului 1973, membri formației călătoreau spre New York și a venit în discuție subiectul fostei trupe a lui Peter Criss numită Lips. Lui Stanley i-a venit imediat ideea de Kiss ca asemănare cu Lips. Și a fost o alegere perfectă din moment ce Kiss este un nume ambiguu. Este vorba de un sărut romantic sau mortal? Depinde de tine cum interpretezi!

“Cherchez la femme”

Ce înseamnă AC/DC?  Frații Malcolm și Angus Young, membri fondatori ai formației, au și o soră. Numele ei este Margaret și îi plăcea să coasă. Hobby-ul ei a fost cel care i-a inspirat pe frați. Le-a atras atenția faptul că mașina ei de cusut avea simbolul AC/DC care era o abreviere pentru curent alternativ/ curent direct (alternative current/ direct current). Dacă nu înțelegi de ce li s-a părut acest nume atât de ingenios, încearcă să îți amintești prestațiile sau înregistrările lor. Au ”curent”-drive, energie. Prin urmare, pur și simplu AC/DC.

Postere cu muzicăDecorate your life!

Începând cu anul 1999, Europosters a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de postere, fototapete și artă murală. În prezent, colaborăm cu artiști, fotografi și graficieni din toată Europa. În oferta noastră, poți găsi cele mai frumoase picturi celebre, precum și opere de artă noi aparținând artiștilor contemporani. Suntem bucuroși să imprimăm și pozele personale și, la cererea ta, vom pune imprimările în rame de înaltă calitate. Ne place mult designul interior, totuși, nu uităm nici de iubitorii de muzică sau jocuri video pentru care ne mărim în permanență oferta cu postere, căni, tricouri, figurine de colecție și alte produse și cadouri cu licență.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (doar în engleză)

Luni – Vineri ǀ  8:00 – 15:00

 

© 1999 - 2021 Europosters. Toate drepturile rezervate.

Acest site folosește cookies. Dacă vei continua să ne folosești serviciile, presupunem că ești de acord cu utilizarea lor. Mai multe informatii Sunt de acord ×
Top