We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Oferta săptămânii: FANTEZIE & SCI-FI reducere -40 %

Maurits Bausenhart: când întâlnești un leu, urmează regula “Hakuna Matata”!

06. 09. 2020

Maurits Bausenhart este un tânăr fotograf foarte talentat pe care l-am descoperit „accidental“. A început să facă fotografii mai serios de la vârsta de 16 ani. Deși fotografia este cea mai mare pasiune a sa, nu este singura. În primele discuții, ne-a spus că nu se consideră o persoană interesantă, încă, ținând cont că are toată viața înainte, însă interviul dovedește exact opusul. Citește mai departe pentru a cunoaște povestea din spatele aparatului de fotografiat a acestui minunat fotograf german!

Când pisica iese din sac

Este greu de spus când Maurits a realizat că are ochi bun pentru fotografie, însă își amintește fotografia pentru care a primit doar feedback pozitiv de la familie și prieteni. „Pare un clișeu, dar a fost o fotografie cu pisica mea. De la acea fotografie, am devenit oficial fotograful familiei!“ a răspuns râzând când l-am întrebat despre fotografia care l-a făcut să realizeze că fotografia este marea lui pasiune.

Uitându-ne la fotografiile lui, ai crede că Mauri își dorește să ajungă un fotograf profesionist precum Peter Mckinnon sau Benjamin Ortega pe care îi admiră, însă nu este cazul. „În prezent sunt un e-commerce trainee, care este o altă „dragoste” de-a mea, precum și călătoriile care îmi plac foarte mult.“ Iar acesta a fost subiectul principal când ne-am întâlnit pentru o discuție. 

Despre Africa

Care este cel mai frumos loc pe care l-ai vizitat până acum?

Maurits: Aș spune China, Africa, dar mi-a plăcut foarte mult și timpul petrecut în New York. Din păcate, nu am fotografii de acolo. 

Hai să discutăm despre călătoria în Africa ținând cont că este subiectul principal al fotografiilor din oferta noastră. Cum este să fii față în față cu sălbăticia?

Maurits: Să fii față în față cu animale de o asemenea dimensiune și aură grandioasă a fost ceva foarte special. M-a lăsat fără cuvinte văzându-le cum se comportă în mediul lor natural. Deoarece adesea elefanții, leii și cheetah sunt prezentate ca fiind animale sălbatice și periculoase. Dar atâta timp cât nu le pui în pericol sau nu le deranjezi, sunt mai liniștite decât mulți oameni pe care îi cunosc (râde). De exemplu, odată, un leu a venit până lângă mașina noastră și s-a întins la umbră. Nu vezi așa ceva în fiecare zi. 

Ei bine, în cele din urmă, sunt doar niște pisici mai mari … Ți-a fost teamă când ai văzut că vine leul?

Maurits: Nu chiar. Deoarece ghidul nostru era unul dintre cei mai buni ghizi pe care îi poți avea și practic ne-a spus: „Hakuna Matata. Atâta timp cât nu încercați să îl mângâiați, totul va fi în regulă. “ Așa că am ținut cont și nu l-am mângâiat, doar i-am făcut fotografii. Și totul a mers bine. 

Experiența din China

Ai avut parte de experiențe amuzante în timpul călătoriilor tale pe care ai vrea să ni le împărtășești? 

Maurits: În Shanghai, a fost un moment amuzant când am stat între două lifturi în hotel, iar între cele două lifturi era un stand cu nisip în el. Și m-am întrebat câteva zile ce-a putut fi. Iar în ultima zi, un Chinez care stătea lângă mine a scuipat în el. La început, am fost puțin șocat, dar cred că în Germania sau Europa așa ceva nu este comun. Dar se pare că pe acolo era ceva normal. Cel puțin în Shanghai. 

Interesant! Când călătorești, încerci diverse feluri de mâncare tradițională? Bucătăria chinezească și africană este diferită de a noastră…

Maurits: Într-adevăr! Am încercat pe cât posibil diferite feluri de mâncare de pe lista mea, dar într-un mod înțelept. De exemplu, picioare de găină.

Ugh… cum au fost?

Maurits: Foarte delicioase. Poți încerca dacă ai ocazia (râde). Dar păianjenii sau scorpionii vii sunt prea mult pentru mine… În Africa, nu îmi amintesc să fi fost ceva prea sălbatic pentru mine. Am mâncat toată mâncarea locală și pot să spun că este delicioasă. Recomand mâncarea chinezească și africană!!

Nu cred că am atâta curaj … Care sunt următoarele planuri de călătorie? Adică, după ce se termină pandemia…

Maurits:  Am putut vizita aceste destinații datorită părinților mei, așa că anul acesta o las mai ușor cu călătoriile (râde). De acum înainte, călătoriile vor fi plătite din buzunarul meu, așa că și Germania poate fi un loc interesant de vizitat și mai am pe listă câteva destinații europene, precum Paris sau Lisabona. 

Dar Praga?

Maurits: Da, și Praga este un loc foarte frumos care merită vizitat. Este și pe lista mea! Vom vedea care țară sau oraș mă va atrage mai întâi și mai mult.

Care este visul vieții tale?

Maurits:  În ceea ce privește viața personală, vreau doar să fiu fericit și să am cât mai puține regrete. Pentru că avem doar o viață. Sună siropos, dar este realitatea. Și trebuie să ne bucurăm din plin de ea și să fim fericiți cu ce avem și am dobândit. 

Dar un mare vis de-al meu este să am un Porsche vintage. Când voi putea cumpăra unul, voi fi foarte fericit!

Îți urez succes! Vrei să le transmiți cititorilor ceva motivațional poate?

Maurits: Vreau doar să spun că într-adevăr cred că nu există limitări pentru nimic. Așa că, dacă ceva este posibil, fă tot ce poți ca să îți atingi obiectivul. 

A fost o experiență grozavă să vorbim cu Maurits. Este un tip normal, la prima vedere, totuși, când stai de vorbă mai mult cu el, simți că acest tânăr are multe de oferit. Când l-am întrebat dacă este un tip Canon sau Nikon, m-a surprins cu un răspuns neașteptat: “Cu aparatele de fotografiat este ca și cu mașinile. Le poți conduce pe toate, însă numai unele “sunt potrivite”. Fac fotografii și cu Lumix și sunt fericit.” Fericit și liniștit, acestea sunt adjectivele care i se potrivesc cel mai bine, cu toate acestea, le putem folosi să descriem animalele pe care le-a fotografiat în timpul călătoriei din Africa. 

Te invităm să descoperi toată colecția de fotografii din călătoriile lui Maurits Bausenhart – un tânăr fotograf talentat pe care suntem mândri să ți-l prezentăm!

Către colecția Maurits BausenhartEuropostersDecorează-ți viața

Din anul 1999, Europosters este unul dintre cei mai mari furnizori de postere, fototapete, artă murală și produse licențiate din Cehia precum și din toată Europa. Oferim o selecție vastă de postere cu filme, jocuri sau sporturi, de toate dimensiunile, precum și o selecție variată de cadouri originale pentru fanii adevărați Star Wars, Harry Potter, de benzi desenate sau ai întregii familii Warner Bros. Știm că figurinele, puzzle-urile, cănile și hainele sunt cele mai bune cadouri pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau interese. Dar dacă ești fan al designului interior, atunci te afli în locul potrivit! Imprimăm zilnic fototapete, ilustrații, fotografii și reproduceri de artă și le livrăm în peste 25 de țări pentru a ne face clienții fericiți.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (doar în engleză)

Luni – Vineri ǀ  8:00–18:00

 

© 1999–2024 Europosters. Toate drepturile rezervate.

Top