We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Descoperă cele mai bune oferte din această săptămână: NATURĂ & PEISAJ - POSTERE reducere 20% Cumpără acum ×

De ce este un joc, bun?

26. 06. 2017

Ce anume face un joc să merite să fie jucat? Aici vom discuta despre motivele prin care jocurile ne transformă în jucători pasionați. Piața devine din ce în ce mai mare, ceea ce înseamnă că tot mai multe jocuri vor fi disponibile către public. Dacă ești un fan de jocuri, sau dacă te gândești să îți creezi propriul joc, atunci poate că acest articol merită să fie citit.

Povestea

Un joc merită să fie jucat dacă are și o poveste bună. Jucătorul se poziționează în rolul personajului și învață, simte și se dezvoltă împreună cu acesta/aceasta. De exemplu, The Last of us a avut o poveste minunată despre o relație de tată-fiică. Am simțit pierderea sa ca tată, la începutul jocului și l-am înțeles, iar din acest motiv am fost de acord cu decizia sa de la final, chiar dacă aceasta a fost dezavantajoasă pentru colectiv. Fără spoiler… fără griji.

Felul cum se joacă

Pe de altă parte, avem jocuri care dețin un potențial nelimitat de a fi jucat. Jocuri precum Titanfall, Battlefield, Mass Effect și multe altele ne-au oferit un mediu unic, prin care să ne putem testa abilitățile ca jucători împotriva calculatorului, sau a altor jucători. Arme, personaje, sisteme de poziționare unice ne-au făcut mai competitivi și ne-au motivat să devenim cei mai buni în arta jucatului. Dacă adaugi și o poveste bună atunci ai rețeta pentru jocul anului.

Personajele

Dacă se regăsesc jucătorii în personaje, dacă acestea sunt amuzante și interesante, atunci ai o echipă de personaje bune. Jucătorul dorește să se arunce în poveste, dar are nevoie de asemenea, de un personaj bine definit pentru a face acest lucru. Jucătorii petrec de regulă, enorm de mult timp pentru a personaliza aparențele personajelor în jocuri tip RPG, ca Skyrim, pentru a se simți de parcă fac parte din joc. Personaje bune precum Ezio din Assassin’s Creed sau Batman din seria Arkham sunt greu de obținut, dar de îndată ce reușești, lucrurile vor fi mai ușoare.

Marca

Ahh minunile capitalismului. Aș fi un ipocrit dacă aș spune că nu am cumpărat un joc Star Wars sau Warcraft doar pentru că au avut aceste nume pe ele. Acest lucru poate avea două efecte. Cum este o marcă puternică atunci vor exista și standarde mari și investiții pe măsură, pentru a creea jocul de calitate. Pe de altă parte, termenele limită grăbite și standardizarea pot fi dezastruoase pentru un joc. De exemplu, putem vedea acest lucru la Assassin’s Creed Unity.

Sunt mulți factori care fac un joc bun și este asemănător procesul cu cel al creării unei lucrări de artă. Procesul este greu, dar de îndată ce îl termini, multe persoane o vor admira pentru mult timp și vor spune că o cunosc și că au trait-o.

Sperăm că ți-a plăcut articolul și dacă îți place gaming-ul atunci…

Vezi afișele noastre cu Gaming!

Mihai

I have three passions: learning something new everyday, writing and acting creatively. That is why I chose a path of a Graphic Designer, Web Developer and Animator.

www.linkedin.com/in/mihai-calin-11a0317a/Decorate your life!

Cu Europosters, suntem pe piață din anul 1999 și în timp am devenit unul dintre cei mai mari furnizori de postere, fototapete, imagini, reproduceri de tablouri și diferite produse. Creștem în fiecare an și încercăm să ne adaptăm oferta în funcție de preferințele tale. Îți putem printa posterele, înrăma fotografiile sau te putem inspira cu blogul nostru, unde poți găsi multe noutăți din filme, seriale TV și multe idei noi de design interior.

Hai să vizitezi site-ul nostru și să găsești exact ceea ce lipsește din casa ta.

 

© 1999 - 2019 Europosters Toate drepturile rezervate
e-mail: info@europosters.eu
tel.: +420 777 33 44 55 (doar în engleză)

Acest site foloseste cookie-uri oentru a va asigura ca obtineti cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii Sunt de acord ×
Top