We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % la produsele selectate OBȚINE UN COD DE REDUCERE

Cum să intri în lumea unui colecționar de replici și figurine

05. 01. 2022

Cu toții avem acel film preferat cu ale cărui modele am cumpărat toate produsele care pot fi găsite. Și ce zici să faci un pas înainte și să obții o figurină cu personajul tău preferat? În acest blog vei găsi tot ce te va ajuta să descoperi – care este diferența de materiale, cum să ai grijă de figurinele tale și care este exact diferența dintre figurina de acțiune și figurina de colecție. Să începem!

Materiale 

Când te vei uita peste colecția noastră de figurine, vei observa diferite materiale. Să aruncăm o privire la ele:

 • ABS, care este pe scurt acrilonitril butadienă stiren, este un polimer termoplastic dur utilizat în mod obișnuit. Principalul avantaj al acestui material este rezistența la deteriorări mecanice. De asemenea, permite producătorilor să înfățișeze cele mai dificile detalii de pe figurină. Și fiecare piesă este originală deoarece este realizată dintr-o matriță, astfel încât produsul final poate fi diferit în funcție de manipularea cu produsul.
 • PVC-ul este un polimer termoplastic, unul dintre cele mai utilizate materiale plastice, mai ales datorită versatilității sale. Un mare avantaj este flexibilitatea, dar și duritatea care poate fi ajustată astfel încât să păstreze o anumită formă. Poți vedea chiar pe pagina noastră, avem suporturi pentru telefoane și joystick din PVC în categoria Cable Guy.
 • Vinilul este practic particule de PVC care sunt amestecate cu balsam lichid în funcție de aspectul final. Spre deosebire de alte materiale, vinilul este mai ușor și mai puțin probabil să se rupă. Poate fi foarte detaliat, depinde de procesul de modelare.
 • POM este un material care este cel mai utilizat la încheieturi. Acest material este motivul pentru care acele părți sunt dure, ferme în mișcare și rezistente la uzură.
 • Polystone este un amestec de rășină lichidă și amestec de piatră sub formă de pulbere, datorită acestui fapt, figurinele sunt mai dure și mai ferme. Înfățișează multe dintre detaliile sculptorului original, motiv pentru care este atât de popular în obiectele de colecție. De fapt, poți vedea și singur în categoria Figurine de colecție și poți verifica toate detaliile.
 • Rășina este un uretan lichid care umple fiecare crăpătură dintr-o matriță care creează o replică practic perfectă a originalului. Rășina este flexibilă și mai fragilă în funcție de grosime. Acest material este practic cel mai folosit în categoriile noastre Figurine fantezie și SF și, de asemenea, la baghete magice.
 • Fibra de sticlă este un material ferm, dur și flexibil care poate fi modelat în forme dificile și rămâne destul de ușor.

Care este mai bun, rășina sau PVC?

Având în vedere că figurinele sunt realizate din matriță flexibilă, produsele din rășină nu au nevoie de atâtea tăieturi ca cele din PVC. Rășina este, de asemenea, mai grea decât PVC-ul și arată mai realist. Ambalajul unei figurine din rășină trebuie să fie bine izolat împotriva impactului, altfel produsul se poate crăpa sau sparge.

Figurine de colecție vs figurine de acțiune

Deci, care este diferența? Depinde de fapt dacă figurina are articulații. Cele care au articulații și pot fi puse în multe poziții diferite se numesc figurine de acțiune. Datorită acestui fapt, poți construi propria replică a unei scene. Figurinele care nu au articulații sunt de colecție.

De ce trebuie să am grijă de figurinele mele?

Materialele, din care sunt realizate figurinele de acțiune, nu sunt indestructibile și pot da semne de învechire. Culoarea poate fi ciobită sau zgâriată, plasticul își poate schimba culoarea și poate aduna praf sau murdărie. Aici poți citi totul despre ceea ce poate deteriora figurina:

 • Lumina directă a soarelui. Prea multă lumină solară directă poate provoca decolorare și pete.
 • Căldura. Căldura intensă, cauzată de obicei de lumina directă a soarelui, poate provoca înmuierea și deformarea plasticului.
 • Umiditatea. O cantitate mare de umiditate poate face culoarea să se dezlipească, poate provoca, de asemenea, căderea autocolantelor și desprinderea articulațiilor. Acest lucru poate face ca figurinele să nu poată sta foarte bine în diverse poziții.

Cum să ai grijă de figurinele tale?

Iată câțiva pași simpli care te pot ajuta să îți păstrezi colecția în stare impecabilă. Ar fi ideal să te obișnuiești cu întreținerea regulată, de exemplu luând o zi din lună pentru a avea grijă de obiectele tale de colecție. Și nu trebuie doar să le cureți, ci ia-ți o zi și ca să te joci cu ele.

Sfaturi utile: 

 • Păstrează piesele într-un loc fără lumină directă a soarelui. Dacă sunt expuse pe un raft, asigură-te că sunt cât mai departe de ferestre.
 • Păstrează piesele expuse sau plasate într-o cameră cu o temperatură plăcută a camerei. Nu pune figurinele acolo unde nu există căldură sau umiditate excesivă, cum ar fi un garaj, subsol sau mansardă. Nimeni nu vrea să aibă o colecție topită sau deteriorată!
 • Dacă pui figurinele în cutii, folosește unele din plastic solid, cu un capac care se potrivește strâns pentru a preveni umiditatea. De asemenea, ia în considerare să sigilezi fiecare figurină într-o pungă de plastic înainte de a le pune în cutie. Cutiile de carton nu sunt ideale pentru depozitare, deoarece lasă căldura și umiditatea să treacă. De asemenea, conțin adesea acizi care pot deteriora plasticul și culoarea.
 • Manipularea atentă a figurinelor poate preveni depunerea murdăriei și prafului. Dacă se murdăresc, majoritatea figurinelor pot fi curățate umezindu-le în apă caldă cu săpun și curățându-le ușor cu o periuță de dinți cu peri moi.

Vezi aici colecția de figurine

Tags: Figurines


EuropostersDecorează-ți viața

Din anul 1999, Europosters este unul dintre cei mai mari furnizori de postere, fototapete, artă murală și produse licențiate din Cehia precum și din toată Europa. Oferim o selecție vastă de postere cu filme, jocuri sau sporturi, de toate dimensiunile, precum și o selecție variată de cadouri originale pentru fanii adevărați Star Wars, Harry Potter, de benzi desenate sau ai întregii familii Warner Bros. Știm că figurinele, puzzle-urile, cănile și hainele sunt cele mai bune cadouri pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau interese. Dar dacă ești fan al designului interior, atunci te afli în locul potrivit! Imprimăm zilnic fototapete, ilustrații, fotografii și reproduceri de artă și le livrăm în peste 25 de țări pentru a ne face clienții fericiți.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (doar în engleză)

Luni – Vineri ǀ  8:00–18:00

 

© 1999–2024 Europosters. Toate drepturile rezervate.

Top