We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
Descoperă cele mai bune oferte din această săptămână: POSTERE reducere 20 % ×

Cinci lucruri despre: Claude Monet

13. 05. 2018

Claude Monet este cunoscut drept pionierul impresionismului francez, un stil de artă care prezintă realitatea și viața obișnuită printr-o tehnică expresivă și un joc de lumini și umbre. Picturile sale sunt printre cele mai scumpe și mai cunoscute din lume, mai ales picturile sale în ulei cu nuferi și câmpuri cu maci. Din păcate, viața interesantă și excepțională a lui Claude Monet nu este la fel de cunoscută; din acest motiv, îți prezentăm 5 lucruri despre fondatorul impresionismului.

 1. Frustrarea l-a determinat să se arunce în Sena

  Toți studenții pot confirma faptul că sistemul educațional te poate duce până în punctul în care să îți dorești să te arunci în fața unei mașini. Ei bine, dragul nostru Monet nu a reprezentat o excepție. În timp ce studia la Academie, o renumită școală franceză de artă, Claude nu a reușit să facă față metodelor de predare standard și lipsite de inspirație ale profesorilor. Încercările sale de a-și expune picturile în cadrul expozițiilor Academiei nu au avut nici un rezultat și criza financiară a familiei l-au dus la depresie. Soluția lui? În 1868, s-a aruncat de pe un pod în Sena. Din fericire, artistul a supraviețuit plonjării în râul parizian și a imortalizat locul în care s-a aflat aproape de moarte în diverse picturi.

 2. Povestea soțiilor

  Prima soție a lui Monet, Camille Doncieux, a fost motivul și inspirația multora dintre picturile sale, precum Femeia cu umbrelă. După ce s-a născut cel de-al doilea fiu al lor, Camille a fost diagnosticată cu tuberculoză și cancer uterin, boli ce i-au pus capăt rapid vieții la frageda vârstă de 32 de ani. Pictura lui Monet  care o surprinde pe patul ei de moarte este considerată una dintre cele mai emoționante și evocatoare piese de artă. După moartea soției sale, Claude s-a însurat cu Alice Hoschedé, o văduvă cu șase copii care a fost geloasă pe prima soție a lui Monet până la sfârșitul vieții lor. (Fun fact: fiul lui Monet s-a însurat ulterior cu una dintre fiicele lui Hoschedé).

 3. Lupta cu dispariția vederii

  Artistul a fost diagnosticat cu cataractă în 1912, o boală ce i-a încețoșat cristalinul ochilor și i-a scăzut vederea. Vederea deteriorată a dus la limitarea spectrului de culori și picturile lui Monet au căpătat o nuanță roșiatică. Deși a fost declarat orb în mod legal în anul 1922, talentul său excepțional nu l-a lăsat să renunțe la pictură. Monet a continuat să creeze artă în detaliu, dar puțin încețoșată, prin memorarea locului culorilor sale. Ca fapt divers, unii critici au susținut că stilul său impresionist distinctiv a derivat mai degrabă din vederea lui obosită decât din talentul său artistic.

 4. Este unul dintre tablourile lui Renoir

  În timpul verii sale din suburbia Parisului, Argenteuil, prietenul și colegul său Pierre-Auguste Renoir i-a făcut o vizită, în anul 1873. Artiștii își petreceau mult timp în aer liber, pictând cu orele și schimbând impresii despre ura față de Academie. În timp ce Monet picta florile din grădină, Renoir a ales să recreeze imaginea prietenului său din timpul activității sale preferate de a-și petrece timpul liber. Stilul candid al lui Renoir l-a făcut să denumească pictura simplu:  Monet pictând în grădina sa de la Argenteuil.

 5. Nuferi

  Obsesia lui Monet față de Nymphaeaceae, denumite obișnuit nuferi, l-au determinat să creeze peste 250 de picturi în ulei care surprind aceste flori delicate, mai ales în timpul ultimilor săi 30 de ani din viață. De fiecare dată când lua o pauză de la pictarea florilor sale preferate, își petrecea timpul redecorând grădina și creând și mai multă inspirație pentru arta sa. Seria cu nuferi a fost caracterizată drept ”Capela Sixtină a Impresionismului” și este expusă în muzeele din întreaga lume.

Monet a obținut succesul doar spre sfârșitul vieții sale și, din păcate, faima a dispărut după moartea lui. Totuși, influența sa pe scena artistică și asupra curentelor artistice ulterioare au renăscut interesul despre numele său, fapt ce a durat până în ziua de azi.

Mai multe despre Claude MonetDecorate your life!

Începând cu anul 1999, Europosters a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de postere, fototapete și artă murală. În prezent, colaborăm cu artiști, fotografi și graficieni din toată Europa. În oferta noastră, poți găsi cele mai frumoase picturi celebre, precum și opere de artă noi aparținând artiștilor contemporani. Suntem bucuroși să imprimăm și pozele personale și, la cererea ta, vom pune imprimările în rame de înaltă calitate. Ne place mult designul interior, totuși, nu uităm nici de iubitorii de muzică sau jocuri video pentru care ne mărim în permanență oferta cu postere, căni, tricouri, figurine de colecție și alte produse și cadouri cu licență.


Contact:
E-mail: info@europosters.eu
Tel.: +420 777 33 44 55 (doar în engleză)

Luni – Vineri ǀ  8:00 – 15:00

 

© 1999 - 2020 Europosters. Toate drepturile rezervate.

Acest site foloseste cookie-uri oentru a va asigura ca obtineti cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii Sunt de acord ×
Top