Până de curând, comicsurile erau considerate ca fiind citite doar de tocilari ciudați, cu ochelari, fără prieteni cool, care joacă Dungeons and Dragons undeva în garaj, precum băieții din Stranger Things. Astăzi, însă, situația este diferită datorită seriilor de filme precum The Avengers și Justice League. Dar știi care este originea acestui gen? Învață împreună cu noi câteva chestii interesante despre comicsuri care suntem siguri că nu le știai!
În plus, îți vom spune și câteva chestii amuzante despre preferații tăi.😊
Să trecem la treabă!
Când a fost realizată prima revistă de benzi desenate? Cu siguranță nu vom găsi răspunsul potrivit la această întrebare. În Europa, credem că desenele ilustratorului elvețian Rodolphe Töpffer din 1825 reprezintă originea comicsurilor. Cu toate acestea, unii istorici văd originile acestui gen popular în perioada dintre anii 15,000 și 13,000 î.Hr. din care se trag faimoasele desene murale din peștera franceză Lascaux. Dacă nu căutăm originea comicsurilor doar pe pereții peșterilor sau piramidelor, putem merge și în Japonia. În secolul XII, Chōjū-jinbutsu-giga a început să apară aici – caricaturi animale ale oamenilor în mișcare, desenate în cerneală.
Chiar dacă avem impresia că comicsurile nu au apărut până în secolul XX, când s-au născut primii super eroi, genul era deja popular în secolul XIX, când au fost publicate câteva fragmente umoristice în diverse ziare. Potrivit americanilor, comicsul a fost oficial creat pe data de 16 Februarie, 1896, când banda lui Richard Outcalt, The Yellow Kid, a fost publicată prima dată în revista New York World.
Oamenii s-au obișnuit cu prezența comicsurilor în ziare, așa că nu a durat mult până când comicsurile au fost publicate separat sau în antologii. Prima a fost Action comics în anul 1930, care le-a permis oamenilor să citească Superman prima dată în anul 1938, creat de duo-ul Jerry Siegel și Joe Shuster. Eroul născut pe o Kryptonită a lansat Epoca de Aur a comicsurilor. Un an mai târziu, Batman și-a făcut debutul în Detective Comics. Dar Superman nu s-a luptat împotriva răufăcătorilor numai în comicsuri, deoarece de la începutul “carierei” s-a confruntat cu plagiat – Fox Comics a venit cu versiunea proprie a lui Superman în varianta lui Wonder Woman, Fawcett Comics au publicat din nou Captain Marvel. Au fost multe procese pentru drepturile de autor, iar când Căpitanul Marvel a lui Fawcett s-a întors la DC, oamenii au încetat să mai fie interesați de comicsuri pentru o vreme.
În același timp în care Superman s-a născut din predecesorul DC Comics, predecesorul Marvel Timely Comics a publicat povestea lui Human – Torch și Namor the Sub-Mariner în Marvel Comics # 1. Pentru că acest comics a fost un mare succes, Timely Comics a inventat un nou erou în anul 1941 – nimeni altul decât inimosul Steve Rogers aka Captain America! Acest Super erou reprezintă creația unui duo creativ Joe Simon și Jack Kirby. Poate că mereu l-ai asociat pe Căpitanul Marvel cu Stan Lee, dar nu s-a alăturat echipei decât la a treia parte. Dar datorită lui, Căpitanul își folosește scutul indestructibil pe post de armă!
În timpul războiului, oamenii chiar au avut nevoie de un super erou care să îi bată pe naziști, dar apoi războiul s-a terminat și totul a fost diferit. În timp ce creatorii de comicsuri se certau între ei legat de drepturile la super puteri ale eroilor lor, comicsurile au fost ușor uitate. Nu s-au întors pe scenă până în anii 1960. Pe vremea aceea, s-a format o mișcare de rezistență condusă de Robert Crumb, care este activă și astăzi. În ceea ce privește vechii super eroi, s-au mutat încet de pe paginile revistelor spre alte forme media. În 1960, de exemplu, a fost realizat primul serial cu Batman. Acest erou a trecut prin multe seriale și filme în cei 80 de ani de existență și cu siguranță vom mai auzi de el și în anii următori (poți citi mai multe despre Batman aici.)
Scopul nostru este să vă înfrumusețăm spațiul de locuit, inspirându-vă vizual cu varietatea noastră de modele de artă murală și decorațiuni interioare. Blogul nostru este destinat să vă ajute cu idei de decorațiuni, sfaturi si trucuri!
Începând cu anul 1999, Europosters a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de postere, fototapete și artă murală. În prezent, colaborăm cu artiști, fotografi și graficieni din toată Europa. În oferta noastră, poți găsi cele mai frumoase picturi celebre, precum și opere de artă noi aparținând artiștilor contemporani. Suntem bucuroși să imprimăm și pozele personale și, la cererea ta, vom pune imprimările în rame de înaltă calitate. Ne place mult designul interior, totuși, nu uităm nici de iubitorii de muzică sau jocuri video pentru care ne mărim în permanență oferta cu postere, căni, tricouri, figurine de colecție și alte produse și cadouri cu licență.
Luni – Vineri ǀ 8:00 – 15:00
© 1999 - 2020 Europosters. Toate drepturile rezervate.
Prin înregistrare, ești de acord cu politica noastră de confidențialitate..
Noutate: Dăm postere gratis!
Comandă oricare 3 produse din oferta noastră și alege un poster gratuit!
Această promoție se aplică la toate produsele din ofertă. În plus, le poți combina cum vrei! De exemplu, dacă comanzi un tricou, o cană și un breloc, vei primi un poster gratuit la alegere.
Discount-ul va fi afișat automat în coșul de cumpărături, în dreptul posterului care va fi redus (când comanzi încă 3 produse). Promoția 3+1 este valabilă chiar dacă ai 8 sau 12 produse în comandă. Vei primi 6+2 postere sau 9+3 postere gratis. Promoția se aplică și la produsele deja reduse.
Atenție: Numai un poster se poate obține gratuit, nu și print-urile sau fotografiile la comandă.