We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Oferta săptămânii: POSTERE CU JOCURI reducere -40 % ×

Chestii amuzante despre comicsuri!

14. 09. 2020

Până de curând, comicsurile erau considerate ca fiind citite doar de tocilari ciudați, cu ochelari, fără prieteni cool, care joacă Dungeons and Dragons undeva în garaj, precum băieții din Stranger Things. Astăzi, însă, situația este diferită datorită seriilor de filme precum The Avengers și Justice League. Dar știi care este originea acestui gen? Învață împreună cu noi câteva chestii interesante despre comicsuri care suntem siguri că nu le știai!
În plus, îți vom spune și câteva chestii amuzante despre preferații tăi.😊 
Să trecem la treabă!

A povesti prin imagini

Când a fost realizată prima revistă de benzi desenate? Cu siguranță nu vom găsi răspunsul potrivit la această întrebare. În Europa, credem că desenele ilustratorului elvețian Rodolphe Töpffer din 1825 reprezintă originea comicsurilor. Cu toate acestea, unii istorici văd originile acestui gen popular în perioada dintre anii 15,000 și 13,000 î.Hr. din care se trag faimoasele desene murale din peștera franceză Lascaux. Dacă nu căutăm originea comicsurilor doar pe pereții peșterilor sau piramidelor, putem merge și în Japonia. În secolul XII, Chōjū-jinbutsu-giga a început să apară aici – caricaturi animale ale oamenilor în mișcare, desenate în cerneală.

Chiar dacă avem impresia că comicsurile nu au apărut până în secolul XX, când s-au născut primii super eroi, genul era deja popular în secolul XIX, când au fost publicate câteva fragmente umoristice în diverse ziare. Potrivit americanilor, comicsul a fost oficial creat pe data de 16 Februarie, 1896, când banda lui Richard Outcalt, The Yellow Kid, a fost publicată prima dată în revista New York World.

Nașterea Super eroilor

Oamenii s-au obișnuit cu prezența comicsurilor în ziare, așa că nu a durat mult până când comicsurile au fost publicate separat sau în antologii. Prima a fost Action comics în anul 1930, care le-a permis oamenilor să citească Superman prima dată în anul 1938, creat de duo-ul Jerry Siegel și Joe Shuster. Eroul născut pe o Kryptonită a lansat Epoca de Aur a comicsurilor. Un an mai târziu, Batman și-a făcut debutul în Detective Comics. Dar Superman nu s-a luptat împotriva răufăcătorilor numai în comicsuri, deoarece de la începutul “carierei” s-a confruntat cu plagiat – Fox Comics a venit cu versiunea proprie a lui Superman în varianta lui Wonder Woman, Fawcett Comics au publicat din nou Captain Marvel. Au fost multe procese pentru drepturile de autor, iar când Căpitanul Marvel a lui Fawcett s-a întors la DC, oamenii au încetat să mai fie interesați de comicsuri pentru o vreme.  

În același timp în care Superman s-a născut din predecesorul DC Comics, predecesorul Marvel Timely Comics a publicat povestea lui Human – Torch și Namor the Sub-Mariner în Marvel Comics # 1. Pentru că acest comics a fost un mare succes, Timely Comics a inventat un nou erou în anul 1941 – nimeni altul decât inimosul Steve Rogers aka Captain America! Acest Super erou reprezintă creația unui duo creativ Joe Simon și Jack Kirby. Poate că mereu l-ai asociat pe Căpitanul Marvel cu Stan Lee, dar nu s-a alăturat echipei decât la a treia parte. Dar datorită lui, Căpitanul își folosește scutul indestructibil pe post de armă!

Eroi în vremea lor

În timpul războiului, oamenii chiar au avut nevoie de un super erou care să îi bată pe naziști, dar apoi războiul s-a terminat și totul a fost diferit. În timp ce creatorii de comicsuri se certau între ei legat de drepturile la super puteri ale eroilor lor, comicsurile au fost ușor uitate. Nu s-au întors pe scenă până în anii 1960. Pe vremea aceea, s-a format o mișcare de rezistență condusă de Robert Crumb, care este activă și astăzi. În ceea ce privește vechii super eroi, s-au mutat încet de pe paginile revistelor spre alte forme media. În 1960, de exemplu, a fost realizat primul serial cu Batman. Acest erou a trecut prin multe seriale și filme în cei 80 de ani de existență și cu siguranță vom mai auzi de el și în anii următori (poți citi mai multe despre Batman aici.)

Chestii amuzante

  • Stan Lee și-a pus o provocare să creeze un erou pe care publicul să îl urască, dar pe care în final să îl iubească. Acel erou este Tony Stark și se pare că a reușit 🙂
  • The Hulk trebuia să fie inițial gri, dar din cauza unei defecțiuni la imprimantă, a dobândit culoarea verde.
  • Jurnalistul (Clark) Kent nu a existat doar în comicsurile DC. În timp ce în universul DC este Superman, în universul Marvel este doar un jurnalist obișnuit. 
  • Venom trebuia să fie inițial o femeie însărcinată care s-a combinat cu un extraterestru simbiot înainte de a naște.
  • Batman este angajatorul lui Superman. Clark Kent lucrează la Daily Planet, care este deținută de Bruce Wayne. 

Spre categoria Comicsuri



EuropostersDecorează-ți viața

Din anul 1999, Europosters este unul dintre cei mai mari furnizori de postere, fototapete, artă murală și produse licențiate din Cehia precum și din toată Europa. Oferim o selecție vastă de postere cu filme, jocuri sau sporturi, de toate dimensiunile, precum și o selecție variată de cadouri originale pentru fanii adevărați Star Wars, Harry Potter, de benzi desenate sau ai întregii familii Warner Bros. Știm că figurinele, puzzle-urile, cănile și hainele sunt cele mai bune cadouri pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau interese. Dar dacă ești fan al designului interior, atunci te afli în locul potrivit! Imprimăm zilnic fototapete, ilustrații, fotografii și reproduceri de artă și le livrăm în peste 25 de țări pentru a ne face clienții fericiți.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (doar în engleză)

Luni – Vineri ǀ  8:00 – 15:30

 

© 1999 - 2022 Europosters. Toate drepturile rezervate.

Top