We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
Oferta săptămânii: FANTEZIE & SCI-FI reducere -40 %

BORIS DRASCHOFF: Cubismul și Kubistika nu sunt la fel

21. 02. 2021

Kubistika – cine se ascunde în spatele acestui pseudonim? Artistul și designerul din Berlin, Boris Draschoff, ale cărui ilustrații sunt trendy și au devenit recent foarte populare. Mulți se pot lăuda că deja le au pe perete! În interviul nostru, vei descoperi că până și pereții spun o poveste mai puternică decât ar părea la prima vedere. Dacă încă nu cunoști colecția Kubistika, este timpul să o explorezi. 

Numele artistic Kubistika nu seamănă din întâmplare cu numele mișcării artistice – Cubismul. Cu toate acestea, nu este doar o asemănare, ci și sursa de inspirație a lui Boris! Tehnica lui constă în întruchiparea reducerii obiectelor la esența lor. Fie că este vorba de restructurarea structurilor și culorilor de-a lungul liniilor cubiste sau de crearea unor colaje pop-art uimitoare, totul este subliniat armonia perfectă dintre culorile pastel, auriul modern și negrul nemuritor. 

Echipa noastră a decis să afle totul despre visele și inspirația vieții lui. Sperăm că datorită acestei informații, arta lui își va găsi mai repede drumul spre peretele din casa ta.

Europosters: Boris, care este culoarea ta preferată?

Boris: “Folosesc culori calde și de pământ care reflectă natura care este unul dintre elementele principale în lucrările mele. Dar majoritatea oamenilor spun că cel mai des folosesc negru. Și au dreptate! Este culoarea mea preferată. De ce? Pentru că pune în evidență culoarea cu care o combini, îi dă o strălucire, nu o lasă în urmă. Pentru mine, aceasta este o caracteristică fascinantă și unică a acestei culori. Așa că, răspunsul este negru!” 

Europosters: Dar dacă ne întoarcem la început, ce ți-a conturat stilul artistic distinctiv?

Boris: “Mi-a luat poate o sută de ani! Îmi amintesc o poveste pe care mama mea o spune des: Pe când aveam 6 ani, am invitat întreaga familie la propria mea galerie de artă. Era alcătuită din cutii lipite cu imagini mici în interiorul lor. Dar și acum consider că a fost primul meu show. Îmi aduc aminte că fotografiile aveau multe culori. Dar de atunci, am explorat stiluri și tehnici diferite. Și pe măsură ce am înaintat în vârstă, am devenit tot mai fascinat de motivele minimaliste, într-o paletă redusă de culori. Dar ca să fiu sincer, simt că este un proces continuu care probabil nu se va încheia niciodată și va fi constant în schimbare.”

Europosters:  Dar acum observăm că principala sursă de inspirație este natura. Ai un loc preferat în care îți place să revii și de unde îți iei inspirația?

Boris: “Sunt încântat să locuiesc în Berlin, într-un oraș atât de mare și de vibrant și în același timp să fiu înconjurat de natura incredibil de frumoasă – la numai 30 de minute distanță cu mașina. Îmi place să mă plimb pe malul lacurilor Brandenburg și să mă las inspirat de natura aproape neatinsă.”

Europosters: Pe lângă natură, formele trupului de femeie apar adesea în operele tale de artă. Care este percepția ta asupra frumuseții?

Boris: “Personal, sunt foarte fascinat de formele de bază naturale, în special de cercuri și curbe. Văd cea mai multă frumusețe în ele. Tocmai de aceea aceste forme se repetă în arta mea în diverse moduri și variațiuni. Formele trupului de femeie sunt unul dintre aceste elemente – precum sunt luna și soarele.”

Europosters: Ai menționat soarele și luna ca motive. Crezi în puteri naturale sau supranaturale?

Boris: “Luna, soarele și siluetele elementelor naturale apar în majoritatea lucrărilor mele. Sunt fascinat de simplitatea frumuseții, în ciuda faptului că natura este atât de complexă. Să luăm apusul, de exemplu – practic este o linie și un semicerc, dar când privim apusul, ne dă o emoție puternică și diferită. După părerea mea, acest lucru este extraordinar și plin de inspirație.”

Europosters: Ca să încheiem, care este visul vieții tale, Boris?

Boris: Să creez artă care să inspire mulți oameni, să îmi petrec mult timp în natură și să împărtășesc frumusețea vieții cu un suflet pereche. Așa că, mulțumesc lui Dumnezeu, în cazul meu, este un vis viu pentru care sunt recunoscător în fiecare zi.”

Vezi aici întreaga colecție KubistikaEuropostersDecorează-ți viața

Din anul 1999, Europosters este unul dintre cei mai mari furnizori de postere, fototapete, artă murală și produse licențiate din Cehia precum și din toată Europa. Oferim o selecție vastă de postere cu filme, jocuri sau sporturi, de toate dimensiunile, precum și o selecție variată de cadouri originale pentru fanii adevărați Star Wars, Harry Potter, de benzi desenate sau ai întregii familii Warner Bros. Știm că figurinele, puzzle-urile, cănile și hainele sunt cele mai bune cadouri pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau interese. Dar dacă ești fan al designului interior, atunci te afli în locul potrivit! Imprimăm zilnic fototapete, ilustrații, fotografii și reproduceri de artă și le livrăm în peste 25 de țări pentru a ne face clienții fericiți.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (doar în engleză)

Luni – Vineri ǀ  8:00–18:00

 

© 1999–2024 Europosters. Toate drepturile rezervate.

Top