We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20 % la produsele selectate OBȚINE UN COD DE REDUCERE

BLURSBYAI: Cele mai frumoase ilustrații pentru fiecare interior!

26. 03. 2024

Blursbyai – cine se află în spatele acestui pseudonim? Este o arhitectă și designer spaniolă Rosana Laiz García, care și-a creat propriul brand în 2013. Mulți dintre voi aveți deja ilustrații și hărți ale acestei artiste talentate, iar mulți alții încă se gândesc să cumpere un poster sau o artă de perete cu modelele ei. Un interviu personal și deschis te va convinge cu siguranță să-ți susții artistul preferat. Începem…!

Europosters: Care sunt originile pseudonimului tău Blursbyai și ce înseamnă acesta cu adevărat?

Blursbyai este un joc de cuvinte din blur (care îmi amintește de o pată de cerneală sau de acuarelă) și cuvântul japonez ai (însemnând dragoste sau afecțiune). Blursbyai pentru mine înseamnă să poți transforma o pată de acuarelă estompată în ceva frumos, cu puțină muncă iubitoare și pricepere.

Europosters: Dar revenind la început, ce a modelat stilul tău artistic distinctiv? De ce ai decis să ilustrezi hărți?

Îmi amintesc că am pictat și mâzgălit încă din copilărie; cu toate acestea, pregătirea pe care am primit-o în timpul formării mele academice ca arhitect mi-a afectat foarte mult munca. Am studiat structuri și calcule, desigur, dar ne-am format și în istoria artei și teorie și abilități de desen și pictură.

După cum văd eu, munca mea constă în trei, patru stiluri:

  • Hărțile – Acestea sunt direct legate de arhitectură și urbanism. Ele necesită acuratețe și know-how pentru a fi frumoase și lizibile în același timp. Prima mea hartă a fost relieful lumii plin de culoare aurie (foarte îndrăzneț și minimalist), apoi clienții mei au început să ceară hărți mai detaliate, așa că am continuat să adaug din ce în ce mai multe hărți! Am decis să combin acuratețea și frumusețea, colorându-le cu spălări de acuarelă sau înconjurându-le cu flori pictate manual.
  • Lucrările de artă minimaliste și de designer, cum ar fi tipografia și arta scandi – în arhitectură ești învățat să păstrezi lucrurile simple, moderne și elegante. De multe ori, când desenez, mă întreb „ce ar crede profesorul meu despre acest design?”
  • Picturile – Sentimentul de libertate pe care îl am în timp ce pictez este doar hrană pentru sufletul meu. Întotdeauna m-am simțit așa, dar, în acest an, după ce tatăl meu a murit brusc, pictura m-a ajutat să mă concentrez și să-mi las mintea să zboare în același timp. Colecția picturală este dedicată memoriei tatălui meu, Daniel Laiz Gordón, și a început ca o terapie pentru a mă recupera după această traumă. Am încercat să redau flori abstracte colorate și frumoase folosind vopsea în ulei, creioane colorate sau creioane acuarelă, într-un mod care a fost instinctiv pentru mine, care să pară natural și care m-a încurajat să creez o frumusețe care să poată lumina ziua altora.

Louise May Alcott este citată că a spus „Am avut o mulțime de probleme, așa că scriu povești vesele”; Aș dori să-mi însușesc spiritul acestui proverb: „Uneori viața devine mohorâtă, așa că pictez flori vesele colorate”.

  • Aș vrea să menționez și fotografiile mele. Le fac doar pentru distracție pentru că uneori nu mă pot abține să nu fac o poză cu ceva frumos din jurul meu (o floare, o frunză, un munte…)

Europosters: Rosana, care este culoarea ta preferată?

Verde! Îmi plac toate nuanțele de verde și pentru a le face și mai bune le putem acoperi cu ceva care strălucește, lucește sau reflectă lumina.

Europosters: Care este sursa ta de inspirație?

Mă simt inspirată mai ales de ceea ce văd în viața mea de zi cu zi și de frumusețea care se găsește în lucrurile mărunte. De asemenea, îmi place să răsfoiesc website-uri de design interior, reviste actuale și de epocă și cărți de artă.

Europosters: Care este primul lucru care îți vine în minte când spui Europosters? Îți place colaborarea noastră?

Să lucrez cu Europosters este o plăcere! Mi-a deschis ușa către piața europeană și procesul este ușor, simplificat și plăcut. Îmi place că oferă un marketplace la care poate să se alăture orice artist în curs de dezvoltare deoarece îi ajută pe artiști și fotografi să testeze apele afacerii de vânzare de artă.

În plus, calitatea produselor este spectaculoasă, așa cum se poate vedea în această poză cu două dintre lucrările mele de artă din casa mea.

Europosters: Și pentru a încheia, care este visul tău, Rosana?

Mi-aș dori să pot trăi tot restul vieții mele la fel ca până acum. Viața mea este confortabilă: sunt logodită și fericită, orașul meu este mic, antic și frumos, am o casă într-un sat mic, mulți membri în familie și am trei pisici în casa mea.

Visul meu profesional se împlinește încetul cu încetul de fiecare dată când cineva cumpără una dintre operele mele de artă. A gândi că cineva a ales un lucru pe care l-am făcut pentru casa lui sau drept cadou, îmi umple sufletul de recunoștință și fericire!

Vezi Colecția BlursbyaiEuropostersDecorează-ți viața

Din anul 1999, Europosters este unul dintre cei mai mari furnizori de postere, fototapete, artă murală și produse licențiate din Cehia precum și din toată Europa. Oferim o selecție vastă de postere cu filme, jocuri sau sporturi, de toate dimensiunile, precum și o selecție variată de cadouri originale pentru fanii adevărați Star Wars, Harry Potter, de benzi desenate sau ai întregii familii Warner Bros. Știm că figurinele, puzzle-urile, cănile și hainele sunt cele mai bune cadouri pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau interese. Dar dacă ești fan al designului interior, atunci te afli în locul potrivit! Imprimăm zilnic fototapete, ilustrații, fotografii și reproduceri de artă și le livrăm în peste 25 de țări pentru a ne face clienții fericiți.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 210 440 210 (doar în engleză)

Luni – Vineri ǀ  8:00–18:00

 

© 1999–2024 Europosters. Toate drepturile rezervate.

Top