We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping at Abposters.com?
-20% postere, imprimări, fototapete Cod de reducere: SEPTEMBER20 ×

Batman a împlinit 80 de ani anul acesta. Cine va fi următorul actor care va conduce Batmobilul?

26. 10. 2019

Imaginează-ți-l pe Mr. Incredible purtând aripi de liliac. Așa a arătat cel mai popular super erou al lui DC Comics în 1939 când Bob Kane l-a desenat pentru prima dată. De atunci, Batman a trecut prin mai multe schimbări (nu doar ținute) și a scăpat orașul Gotham de mulți criminali periculoși. Și cu siguranță nu se va retrage!

Cine va fi următorul care va purta masca lui Batman?

BATMAN vs. SUPERMAN

Deși relația dintre Batman și Superman este atât de complicată încât, în final, rezultă un rău fatal, adevărul este că Batman probabil nu ar exista fără Superman. Datorită succesului super eroului de pe planeta Krypton National Comics Publications (astăzi DC) a cerut crearea unui alt personaj în benzile desenate. 80 de ani au trecut de atunci. Astăzi, un ciuda vârstei înaintate, Batman este unul dintre cei mai populari super eroi din lumea comicsurilor și în curând va apărea într-un alt film. Oare cum va fi?  

Cine va spune: “Eu sunt Batman”?

BATMAN vs. BATMAN

La fel ca în benzile desenate, Batman a alternat mai multe forme. Primul film care a apărut a fost făcut de către regizorul Leslie H. Martinson în 1966 și pentru prima data, în rolul lui Batman a jucat Adam West. Desigur, nu a fost singurul – Alfred și asistentul său loial Robin cu care a luptat împotriva lui Joker, Penguin, Catwoman și The Riddler, i-au fost mereu alături ca să-l ajute. Pare o dramă frumoasă, nu-i așa? Dar tonul filmului este destul de comic. Ca și benzile desenate.

Următorul film Batman a apărut în anul 1989 când Tim Burton s-a așezat în scaunul regizorului. El a realizat două filme avându-l pe Michael Keaton în rolul principal. În filmul care s-a numit simplu “Batman”, inamicul lui Batman a fost Joker (Jack Nicholson). În a doua parte, Bruce Wayne rezistă seducției lui Catwoman (Michelle Pfeiffer) și îl învinge pe Danny De Vito, aka Pinguinul. După Burton a urmat Joel Schumacher, care a realizat Batman Forever, avându-l în rolul principal pe Val Kilmer și Batman și Robin, în care George Clooney a luat rolul principal. Acest film în care rolul criminalilor a fost jucat de Arnold Schwarzenneger și Uma Thurman, a pus capăt sagăi Batman pentru o vreme. Între timp, au fost făcute mai multe versiuni animate, dar cea mai bună versiune cinematografică nu a apărut decât în anul 2005, când regizorul Christopher Nolan a intrat pe scenă.

Cu toate că la filmele anterioare publicul a râs, Batman cu chipul lui Christian Bale este destul de întunecat. Criminalul super erou a devenit un thriller care a atras atenția și fanilor non-comics. A fost de-ajuns să se adauge puțină psihologie, sânge și costume mai puțin amuzante! Și un bun scenariu, bineînțeles. Mulțumită lui Nolan, Cavalerul Negru pare că s-a ridicat. Dar apoi a apărut filmul Batman vs. Superman, care a distrus reputația acestui super erou. Pe scurt, Ben Affleck nu a fost cea mai bună alegere, însă Batman a apărut într-un alt film DC, de data aceasta Justice League. Ce se va întâmpla în continuare?

VAMPIR SAU LILIAC? 

Probabil datorită aniversării a 80 de ani, DC a decis că Batman merită o nouă versiune. După eșecul cu Ben Affleck, au început să caute pe cineva ca să îl readucă pe Batman într-un film pe marile ecrane. Știm deja că Matt Reeves va fi regizorul. Încă nu știm despre ce va fi vorba în noul Batman, dar se știe cine va purta costumul de liliac de data aceasta. Vampirul Edward din saga Twilight – Robert Pattinson! Pe măsură ce s-a răspândit vestea, mulți fani Batman au început să se plângă. În ajutorul lui Robert a venit însuși Christian Bale care le-a garantat fanilor că tânărul actor britanic se va descurca cu siguranță în acest rol. Au trecut mai bine de 10 ani de la saga Twilight și Pattinson a crescut nu doar fizic, ci și în cariera sa. Nu a jucat încă în cele mai bune filme (cu excepția rolului Cedric Diggory din Harry Potter), dar asta urmează să se schimbe. Deocamdată, te poți bucura de performanța sa actoricească în drama horror The Lighthouse, în care tânărul actor a încercat o nouă metodă de actorie. Această metodă a fost făcută celebră de către Heath Ledger, care a luat actoria atât de în serios, încât, din păcate, rolul lui Joker i-a fost fatal. Tot așa, Christian Bale și în prezent Joaquin Phoenix, ultimul Joker, au suferit puțin pentru rolurile lor. Dar sperăm că nu vor merge niciodată atât de departe precum Ledger pentru rolurile lor.

A REVENIT DC ÎN TOP?

După câteva filme nu foarte reușite (Batman vs. Superman, Justice League, Wonder Woman, Suicide Squad, Shazam…) DC le-a tăiat fanilor răsuflarea. La două săptămâni de la premieră, noul Joker umple încă sălile de cinematografe, lăsându-i pe oameni foarte entuziasmați. Deși este un personaj din benzi desenate, este un thriller dramatic de succes care te pune pe gânduri câteva minute după ce ai văzut filmul. Joker este un criminal fascinant la care nu te mai poți uita cu aceiași ochi după performanța lui Joaquin Phoenix. Oare va apărea și în noul film Batman? Inamicul lui Batman are mai multe fețe, nume și povești. Într-o ediție de benzi desenate este chiar și o femeie. (Și nu oricine – ci chiar doamna Wayne!) Dacă noul Batman va urma trilogia lui Nolan sau Joker-ul lui Phillips deocamdată putem doar să ne dăm cu presupusul, dar un lucru este sigur – Robert Pattinson nu poate fi un Batman mai rău decât Ben Affleck.😊

COLECȚIA BATMANEuroposters – Decorate your life

Din anul 1999, Europosters este unul dintre cei mai mari furnizori de postere, fototapete, artă murală și produse licențiate din Cehia precum și din toată Europa. Oferim o selecție vastă de postere cu filme, jocuri sau sporturi, de toate dimensiunile, precum și o selecție variată de cadouri originale pentru fanii adevărați Star Wars, Harry Potter, de benzi desenate sau ai întregii familii Warner Bros. Știm că figurinele, puzzle-urile, cănile și hainele sunt cele mai bune cadouri pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau interese. Dar dacă ești fan al designului interior, atunci te afli în locul potrivit! Imprimăm zilnic fototapete, ilustrații, fotografii și reproduceri de artă și le livrăm în peste 25 de țări pentru a ne face clienții fericiți.


Contact:

E-mail: info@europosters.eu

Tel.: +420 777 33 44 55 (doar în engleză)

Luni – Vineri ǀ  8:00 – 15:00

 

© 1999 - 2022 Europosters. Toate drepturile rezervate.

Top