We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?

5 Lucruri: Istoriile din Postere

07. 07. 2016

Istoria posterelor se datează din 1880, atunci când s-a întâmplat boom-ul litografic. Metoda inovativă de imprimare cu ajutorul la 3 culori a creat oportunitatea de răspândire a posterelor în mase, oportunitatea de a folosi orice culoare a curcubeului, și cel mai important oportunitatea de a face toate aceste la un cost minimal.

Screen Shot 2016-06-23 at 13.59.11

Din anii 80’ până astăzi posterul a trecut prin diverse transformări, el a fost influențat de pop art, Bauhaus, art deco, modernism și chiar a servit ca sursă pentru propagandă în timpul războilor mondiale. Chiar dacă posterul nu mai reprezintă una din cele mai importante surse de informație, sute de postere sunt încă create în fiecare zi pentru diverse motive.

Posterul din secolul XXI este un mediu de publicitate, poate fi o invitație la un eveniment sau poate reprezenta o schiță abstractă a unui artist tânăr.

Iată câteva lucruri interesante despre cele mai populare postere din întreaga lume:

  1. În 1939 majoritatea populației engleze trăia sub frica unei ocupații germane. În căutarea unei soluții de calmare a cetățenilor englezi, parlamentul a lansat o serie de postere, printre care și Keep Calm & Carry On. Aceste postere însă nu au devenit populare în timpul războiului ci numai recent atunci când au fost redescoperite în Anglia.
  2. Cea mai renumită poză a lui Albert Einstein care mai apoi a devenit și poster, arăta inițial complet diferit. Arthur Sasse încerca să-i facă lui Albert o poză în acea zi în mașină, atunci când ei se întorceau de la un eveniment de la Pricenton University. Albert Einstein era extrem de obosit și nu vroia ca Arthur să-i facă poze, într-un moment chiar stringând la fotograf, iar mai apoi arătându-i limba, ceea ce a devenit mai târziu eticheta lui Einstein. Poza inițială conținea multă acțiune pe fundal, iată de ce Albert a tăiat-o, lăsându-și numai fața și limba. Mai apoi, el a trimis poză prietenilor săi prin poștă, răspândindu-i popularitatea.
  3. Posterele 3D au devenit populare în 1991, dupa o colaborare dintre un artist și programist. Împreună ei au creat pentru prima data o imagine care conținea o combinație dintre tehnici de pictură și elemente tehnice 3D. De atunci, posterele 3D au devenit recunoscute și appreciate pentru iluzia vizuală pe care o creează.
  4. Chiar dacă majoritatea oamenilor consideră că fotografia “Lunch atop a Skyscraper” este manipulată digital, ea este o poză naturală și spontană. Un alt lucru interesant despre acestă poză e faptul că artistul a fost necunoscut pentru mult timp. Fotografia chiar a făcut parte dintr-o investigație privată unde numele artistului considerat Charles C. Ebbets sau, alteori Lewis Hine. Cu toate acestea fotograful este oficial necunoscut până în ziua de azi.
  5. Alberto Korda este fotograful renumitei poze a lui Guevara, iar Fitzpatrick este acela care în 1968 a creat renumitul portret în două culori. Această capodoperă este considerată una din cele 10 cele mai representative tablouri din lume, împreună cu Mona Lisa, Starry Night și the Last Supper.

Popular Poster 2

CELE MAI POPULARE POSTEREDecorate your life!

Cu Europosters, suntem pe piață din anul 1999 și în timp am devenit unul dintre cei mai mari furnizori de postere, fototapete, imagini, reproduceri de tablouri și diferite produse. Creștem în fiecare an și încercăm să ne adaptăm oferta în funcție de preferințele tale. Îți putem printa posterele, înrăma fotografiile sau te putem inspira cu blogul nostru, unde poți găsi multe noutăți din filme, seriale TV și multe idei noi de design interior.

Hai să vizitezi site-ul nostru și să găsești exact ceea ce lipsește din casa ta.

© 1999 - 2018 Europosters Toate drepturile rezervate
e-mail: info@europosters.eu
tel.: +420 777 33 44 55 (doar în engleză)

Acest site foloseste cookie-uri oentru a va asigura ca obtineti cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii Sunt de acord ×
Top
Înrămare Înrămare Înrămare de mare calitate, studioul on-line de înrămare
100% clienți satisfăcuți 100% clienți satisfăcuți Suntem un magazin apreciat de clienți.
Toate produsele sunt pe stoc Toate produsele sunt pe stoc avem depozitele noastre proprii și expediem în termen de 24 de ore
3 + 1 gratis 3 + 1 gratis Fiecare al patrulea poster îl primiți gratuit
Program de loialitate Program de loialitate Economisește 10% la fiecare comandă efectuată!
MysticCase MysticCase Cadouri neobișnuite