5 lucruri despre: Impresionism

20. 09. 2016

Impresionismul este o mișcare artistică, care își are originile în Paris, în jurul anului 1874. Câțiva dintre cei mai faimoși impresioniști includ: Camille PissarroClaude MonetÉdouard Manet, Edgar Degas, și mulți alții. Mișcarea a început atunci când un grup de artiști a decis să îți creeze propria expoziție. În acea perioadă ideea a fost revoluționară în Paris. Expoziția s-a denumit „Salonul”, a fost sponsorizată de către stat și organizată anual. Aici, artiștii trebuiau să fie aprobați de către un juriu, pentru a putea să își arate lucrările și să câștige în final sume de bani. Procesul de aprobare a fost rareori ușor.

impressionismBLOG1

1. Artiștii careau decis să își expună lucrările în afara Salonului, s-au denumit Asociația Anonimă a Pictorilor, Sculptorilor, etc.

Aceștia au închiriat un studio de la fotograful Nadar și au prezentat opt expoziții între anii 1874 și 1886.

2. Criticii au spus că picturile păreau a fi nefinalizate și dădeau impresia că erau schițe, sau modele, care să fie utilizate ca un exemplu pentru lucrări mai detaliate. Chiar de aici, această mișcare artistică și-a câștigat și numele: Impresionism.

3. Édouard Manet este considerat a fi liderul impresionismului și o influență puternică pentru acesta.

Manet a studiat metodele vechi, dar a adus inovări asupra stilului Impresionist. Astfel reușind să atragă noi artiști să se alăture mișcării.

impressionismBLOG2

Mai multe imprimări artistice de la EDOUARD MANET

4. Culorile deschise erau folosite pentru a se distanța de stilul estompat, neutru al culorilor, din picturile academice, din acea vreme. Atingerile rapide cu pensula a oferit stilului o aură actuală și spontană.

5. Imaginile cele mai popular folosite în picturile impresioniștilor, au fost activități de petrecere a timpului liber, stilul de viață urban și peisaje suburbane.

Cum ar fi scenele cu întrunirile sociale ale lui Pierre-Auguste Renoir, sau minunatele scene de relaxare în vase ale lui Eduard Manet.

Mai multe imprimări artistice de la EDOUARD MANET

Source / Source 2 / Source 3

 

 Noi, ca Europosters ne mândrim că din 1991 suntem unul din cei mai vânzători de pe piața europeană.

Avem cea mai variata selecție de bunuri și servicii în vânzare de afișe, postere, fotografii, expediere vederi și înrămare.

Constant selecționam pentru tine cele frumoase ilustrații, tablouri, imagini și fotografii din lume.

© 1999 - 2017 Europosters Toate drepturile rezervate
e-mail: info@europosters.eu, tel.: +420 777 33 44 55 (doar în engleză)

Acest site foloseste cookie-uri oentru a va asigura ca obtineti cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Mai multe informatii Sunt de acord ×
Top
Înrămare Înrămare Înrămare de mare calitate, studioul on-line de înrămare
100% clienți satisfăcuți 100% clienți satisfăcuți Suntem un magazin apreciat de clienți.
Toate produsele sunt pe stoc Toate produsele sunt pe stoc avem depozitele noastre proprii și expediem în termen de 24 de ore
3 + 1 gratis 3 + 1 gratis Fiecare al patrulea poster îl primiți gratuit
Program de loialitate Program de loialitate Economisește 10% la fiecare comandă efectuată!
MysticCase MysticCase Cadouri neobișnuite